Nu kan du spare mere op på børneopsparingen

Er du opmærksom på, at beløbsgrænserne for børneopsparingen lige er ændret, sådan at du fremover kan spare 6.000 kr. op på børneopsparingen om året? Dette svarer til i alt 72.000 kr. Hvis du sparer 6.000 kr. op, vil det være muligt sådan de første 12 år, og derefter kan pengene trække renter indtil opsparingen skal udbetales, så vil barnet have en god start på livet.

 

Men da indlånsrenten er lav, vil vi anbefale, at du investerer pengene i værdipapirer, hvor afkastet er højere end inflationen.

 

Fakta:

Hvem kan oprette:  Forældre, bedsteforældre, oldeforældre.

Hvem tilhører pengene:  Barnet.

Hvornår kan man oprette: For barnet er 0 år og senest 31.12 det år, hvor barnet bliver 14 år.

Hvor længe er den bundet: Min 7 år. Den kan tidligst udbetales ved 14 år og senest ved 21 år.

Beskatning: Rente/afkast er skattefrit (max op til barnets frikort) indtil udbetaling.

Hvor mange konti: Der kan max oprettes en konto pr. barn.

Hvor meget kan opspares: Der kan max indbetales 6.000 kr pr år og max 72.000 kr i alt i indskud. Renter/afkast kommer ved siden af.

 

Vær opmærksom på at indskud tæller med i det, man må give i gaver*

 

Placering:  Foretager man sig ikke noget, vil pengene på børneopsparing som udgangspunkt stå på en kontantkonto til ingen eller kun en uvæsentlig rente. I nogle pengeinstitutter kan man indgå en aftale, om at banken investerer opsparingen i puljer – eller også kan værgerne selv investere i individuelle værdipapirer i depot tilhørende børneopsparingen.

 

Hvis du har brug for hjælp og/eller sparring til din eller dit barns økonomi, så kontakt os i dag på telefon 71 99 24 53, så kan vi hjælpe dig godt videre.